Red Light District Alles wat je wilt weten

Zuzana - 6/24/2021 3:34:00 AM
Red Light District Alles wat je wilt weten

Amsterdam is een prachtige stad die allerlei attracties en architectonische kenmerken biedt die je kunt verkennen en bezoeken, maar het is zeker het meest bekend om de grachten, cannabis en de Wallen. Als je van plan bent jezelf in de straten van de Oudezijds Achterburgwal en Oudezijds Voorburgwal te begeven, heb je waarschijnlijk een aantal vragen die je graag beantwoord wilt hebben voordat je daadwerkelijk in die ondeugende landen terechtkomt.

Hoe werkt het?

Iets dat je zal opvallen als je door de straten van de Wallen loopt, is dat er vrouwen achter hun ramen verschijnen. Hoewel dit op elk moment van de dag gebeurt, beginnen de meeste vrouwen het 's middags te doen. Dit wordt vaak "window shopping" genoemd en het is zo'n beetje prostitutie, dat is volkomen legaal, zolang het maar achter een raam gebeurt en niet op straat. De Wallen komen het meest tot leven rond 23.00 uur, wanneer de meeste vrouwen voor hun ramen staan te genieten van de rode neonlichten die oplichten op de nabijgelegen grachten, waar de wijk zijn naam aan dankt.

Wanneer het rode lampje brandt, dat geeft aan dat de vrouw momenteel beschikbaar is, en als er gordijnen zijn of geen rode lampjes, dat betekent dat ze bezig zijn, spreekt het voor zich. Hoewel lang niet zo gewoon als rode lichten, zijn er ook blauwe lichten, wat aangeeft dat de arbeider achter het glas een travestiet is.

Er zijn meer dan 400 'window shopping'-vitrines in Amsterdam, wat zeker is fantastisch als je klant bent want er is meer dan genoeg om uit te kiezen. Als het echter om de arbeiders gaat, is de concurrentie hevig en gebruiken ze meestal een aantal tactieken om klanten aan te trekken. Sommige vrouwen zullen sexy lingerie aantrekken, anderen zullen zich kleden in een uniform zoals een sexy politieagent, verpleegster, kat of konijn. Natuurlijk zullen sommigen gewoon op het glas van hun raam kloppen en in plaats daarvan proberen je aandacht te trekken.

Als je aandacht is getrokken, hoef je alleen maar op de deur te kloppen. Omdat de meeste vrouwen zelfstandig werken, hebben ze de vrijheid om te kiezen wat ze aanbieden, wat onderhandelingen heel gemakkelijk maakt. Hoewel het van persoon tot persoon verschilt, kost het meestal ongeveer € 50 voor 20 minuten hemels plezier. Mocht je toevallig een paar kinky fantasieën hebben die je graag vervuld zou willen zien, dan zul je waarschijnlijk extra moeten betalen om dat te laten gebeuren.

Is prostitutie legaal?

In 1811 werd prostitutie legaal in Nederland en het bordeelverbod is niet lang geleden opgeheven. Niet alleen is prostitutie volledig legaal als het niet op straat wordt gedaan, maar het wordt ook erkend als een officiële manier van werken, waarbij werknemers belasting moeten betalen. Net als elk ander beroep hebben prostituees een vakbond en kunnen ze bij banken medische zorg en hypotheken krijgen. Maar zelfs als dat het geval is, is er nog steeds sprake van discriminatie ten opzichte van het beroep als het gaat om leningen en belastingen, aangezien de waarheidsgetrouwheid van de inkomensverklaringen twijfelachtig en moeilijk te controleren is.

Over het algemeen geldt dat de de seksindustrie in Nederland is behoorlijk streng gereguleerd en wordt als veilig beschouwd, vooral in vergelijking met de industrie in andere landen waar het ondergronds wordt gedaan omdat het daar illegaal is. Bordelen in Nederland hebben vergunningen en sommige politieagenten patrouilleren op de Wallen, wat de veiligheid van zowel de arbeiders als de klanten in het gebied waarborgt. Als het gaat om de veiligheid van de gezondheid, zijn prostituees verplicht om regelmatig gezondheidstests te ondergaan. De enige dingen die illegaal zijn als het gaat om prostitutie in Nederland zijn gedwongen prostitutie en prostitutie door minderjarigen, die beide vrij streng worden gecontroleerd.

Tips voor nieuwe bezoekers

Eén van de belangrijkste regels die je moet volgen als je op de Wallen bent, is om geen foto's van de vrouwen daar te maken, aangezien dit ten strengste verboden is. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat sommige vrouwen dit als hun tweede baan doen en dat hun privacy gerespecteerd moet worden. Koop verder niets bij de dealers op straat, omdat ze vaak illegale drugs verkopen.

Wil je meer dan seks?

Terwijl het hoogtepunt van de Wallen is zeker alles wat met seks te maken heeft, zoals 'window shopping', seksclubs, bordelen, peepshows, seksmusea en condoomwinkels, maar dat is niet het enige waar Amsterdam om draait. Je kunt allerlei soorten prachtige architectuur door de hele stad vinden, samen met enkele betoverende locaties die elke fotograaf blij zullen maken, vooral amateurfotografen. Overdag zijn er verschillende cafés om te verkennen en unieke winkels die keukens van over de hele wereld aanbieden. Als je een aantal interessante locaties wilt zien, zijn de Oude Kerk, de Chinatown bij de Wallen en de Nieuwmarkt een must om te bezoeken.

Het Erotisch Museum in Amsterdam is te vinden aan de Oudezijds Achterburgwal 54 is het open zo – do 11.00 – 01.00 uur, vr & Zat 11.00 – 02.00 uur en Nieuwmarkt Markt is open opZaterdag 9.00 – 17.00 uur.

Aanvullende informatie

Als je meer wilt weten informatie over de vrouw die voor het raam poseert, hoeft u niet aan te kloppen als u meer wilt weten over haar werk op de Wallen. In plaats daarvan kunt u een bezoek brengen aan het Prostitutie Informatie Centrum dat in 2007 is opgericht door Mariska Majoor. Deze stichting biedt verschillende informatie over de lokale arbeiders en hun geschiedenis. U kunt boeken, brochures, folders en zelfs lezingen over seksdiensten in Amsterdam vinden. Het Prostitutie Informatie Centrum is gevestigd aan de Enge Kerksteeg 3 en is geopend wo-za 10.00 – 17.00 uur, za 10.00 – 19.00 uur.

Amsterdam is een prachtige stad die allerlei attracties en architecturale kenmerken biedt die je kunt verkennen en bezoeken, maar het is zeker het meest bekend om de grachten, cannabis en de Wallen. Als je van plan bent jezelf in de straten van de Oudezijds Achterburgwal en Oudezijds Voorburgwal te begeven, heb je waarschijnlijk een aantal vragen die je graag beantwoord wilt hebben voordat je daadwerkelijk in die ondeugende sex wereld terechtkomt.

DMCA.com Protection Status

Success